ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΡΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

01. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

Το Responsive design δημιουργεί ευχάριστη εμπειρία περιήγησης καθώς δε χρειάζεται να γίνει μεγέθυνση ή σμίκρυνση για να διαβαστεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αλλά προσαρμόζεται αυτόματα στην οθόνη της κάθε συσκευής. 

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας κατ' αυτό τον τρόπο, απαλλάσσει την επιχείρηση από τη δημιουργία 2 ιστοσελίδων ( Mobile + Desktop) και κατ' επέκταση από επιπλέον έξοδα δημιουργίας δεύτερης ιστοσελίδας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας δε χρειάζεται να συντηρεί και να ενημερώνει 2 ιστοσελίδες ( Mobile + Desktop) αλλά μία κεντρική.

ΑΠΟΔΟΣΗ SEO

To responsive design προτείνεται από την ίδια τη google . Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι συγκεντρωμένο σε ένα μοναδικό url βοηθώντας το Google bot να το ελέγχει, να το καταχωρεί και να το οργανώνει.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

Διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστοσελίδας
( Mobile + Desktop) απαιτούν ξεχωριστές καμπάνιες seo.  Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος προώθησης και χρόνο διαχείρισής τους.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

Σχεδιασμένο να προσαρμόζεται στις διαστάσεις οθονών και όχι σε συγκεκριμένες συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μια responsive ιστοσελίδα θα μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε νέες συσκευές ή διαστάσεις που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στην αγορά.